Belgisch koken

Dag iedereen!

Hoe gaat het daar in België? Hier gaat alles goed maar het blijft hier ongelooflijk warm! Gisterenmiddag hebben we voor onze familie Belgisch gekookt. Op het menu: groentensoep met brood en als dessert pannenkoeken. Om 15u begonnen we aan onze activiteiten. Eers het deeg voor de pannenkoeken, nadien de groenten voor de soep. Nina wou graag beginnen met het bakken van de pannenkoeken maar al snel gaf ze het op want ze vielen allemaal in stukjes en brokjes van elkaar. Ik wou het ook graag proberen en dus nam ik het van haar over. Al vanaf de eerste pannenkoek zag het er goed uit: mooi rond, goed gebakken en lekker dik. Het bakken heeft uiteindelijk 5 uur geduurd omdat het vuur het af en toe liet afweten. Heel de familie heeft goed zijn buikje rond gegeten van de soep maar dan kwam nog het dessert. Voor de gelegenheid hadden we een potje choco voorzien en dat viel echt in de smaak! Voor ons was de avond meer dan geslaagd!

Vandaag is het de dag van de vrouw en dragen we zoals alle Kameroenese vrouwen een mooi kleedje. Iedereen op straat wenst je “une bonne fête” en er wordt veel gelachen en gedanst in de straat. Best wel grappig. Voor de rest gaat het leven hier zijn gewone gangetje. Morgen start week 6 en een nieuwe schoolweek. Dinsdagnamiddag introduceren we hier het hoekenwerk. Benieuwd wat het gaat geven!

Ook wil ik via deze weg iedereen bedanken voor de vele lieve reacties. Het doet me ongelooflijk deugd om al jullie reacties te lezen en te voelen dat er met ons wordt meegeleefd. Af en toe heb ik eens even een lastig moment maar dan kijk ik vlug  in het grote album waar velen van jullie aan hebben meegewerkt en dan kan ik er weer tegen voor een poosje. De telefoontjes van erik, mama, papa en flore, saartje en joris doen me goed en het is altijd fijn om wat nieuws te horen van Belgische bodem. Echt bedankt!

 Heel veel liefs en tot een volgende berichtje.

Femke x

4 Reacties so far »

  1. 1

    Marc said,

    Prachtig Femke, jullie Belgische maaltijd. Wel raar dat er geen frietjes waren!
    Hebben jullie geen discussies gevoerd over vrouwenrechten?
    Ondertussen begint Broederlijk Delen hier op volle toeren te draaien en waarschijnlijk hebben jullie al heel wat opgestoken over hoe steun aan Kameroen en andere landen in het zuiden goed kan verlopen.
    Stel het verder heel goed!
    Marc

  2. 2

    leen said,

    Dag Femke, jullie hebben daar al veel bereikt, vind ik en vooral veel moed om zo maar eventjes vijf uur pannekoeken te staan bakken bij een temperatuur van veertig graden, nogal een geluk dat het in de smaak viel! Hier ook weeral een nieuwe werkweek begonnen en het was deze morgen eventjes schrikken want het had nog maar eens gesneeuwd! Het zullen de maartse buien zijn en nadien nog de grillen van april en dan zijn jullie weer thuis. Al bijna op de helft en wij moeten jullie echt bewonderen dat jullie het zo goed aanpakken. Al dikwijls gedacht zeker waar maken wij ons in Belgie druk om? Het was dit weekend weeral druk voor flore, naar een feestje gaan en zondagavond zijn we naar het ballet geweest met als gevolg doodmoe om maandagochtend! De directeur begint toch al eens naar jullie te luisteren en dat is wel fijn he. Papa gaat aan zijn middagdutje beginnen en ik ga nog maar eens naar mijn italiaanse les kijken. Zo, nog een fijne week en terug een paar daagjes dichter voor de thuiskomst. Erik zal ook wel blij zijn. Nog vele groetjes aan iederenn en een dikke kus van het thuisfront, papa en mama en flore vanuit meulebeke

  3. 3

    Dag Femke en Nina,

    Altijd leuk om nog eens een berichtje van jullie te lezen!
    Bij Nina is het iets moeilijker om een antwoord via haar blog te verzenden. Ik ga ervan uit dat jullie de nieuwtjes wel doorzeggen…
    We hadden vandaag een mogelijke vergadering voorzien voor de verantwoordelijken van jullie internationale stage. Aangezien er geen problemen zijn, is de vergadering niet doorgegaan (dit was op voorhand zo afgesproken). We kunnen beter meer tijd uittrekken voor een goede evaluatie als jullie terug zijn.
    Deze week zijn er ook volop stagebezoeken in het derde (BO-stage) en het tweede jaar. Het eerste jaar trekt volgende week op stage en de week daarna hebben we ons jaarlijks optreden in Dworp!
    Ik wens jullie nog het allerbeste en tot later,
    Christel

  4. 4

    leen said,

    Dag Femke, het af en toe eens moeilijk hebben hoort er bij en ook wij kijken er al naar uit om je in levende lijve terug te zien en al je foto’s te kunnen bewonderen. Ga er nog een paar weken flink tegenaan en dan kom je terug omsamen met Erik verder te gaan. Deze middag samen met papa naar Gent geweest en het was fijn wandelen in een aangenaam lentezonnetje. Deze avond nog gaan werken, dat is wat minder maar het zal passeren, nog vele lieve groetjes en tot later, ook de groetjes aan de andere meisjes. Madre, zoals je het zelf zo mooi altijd zegt.


Comment RSS · TrackBack URI

Plaats een reactie